Çarşamba, Mart 28, 2018

2. ADANA FELSEFE FESTİVALİ





ADANA FELSEFE FESTİVALİ 2. KEZ YAPILACAK

İlki geçen yıl düzenlenen Adana Felsefe Festivali, bu yıl ikinci kez yapılacak.  
Mustafa Günay, Gülsun Dülgeroğlu, Sadık Erol Er, Kerim Caymaz, Eren Erdem’den oluşan Adana Felsefe Festivali Düzenleme Kurulu hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir.
            Adana Büyük Şehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi’nin ev sahipliğini yapacağı Adana Felsefe Festivali ikinci kez, 5-6 Nisan 2018 tarihlerinde, Atatürk Parkı içindeki 75. Yıl Sanat Galerisi’nde yapılacaktır.
  Festivaller şehri olan Adana’da felsefe içerikli bir kültür etkinliğini gelenekselleştirmeyi amaçlayan etkinlikte bu yıl, felsefenin edebiyatla olan ilişkileri ve bu bağlamda “aşk” teması ele alınacaktır.
“Felsefe, Edebiyat, Aşk” başlığıyla yapılacak etkinliklere ülkemizin önemli felsefecileri ve edebiyatçıları katılacaktır.   Adana’da ve aynı zamanda Türkiye’de ikinci kez düzenlenen felsefe festivaline katılacak kişileri şöyle sıralayabiliriz: Demet Kurtoğlu Taşdelen , Selahaddin Halilov, Senail Özkan, Bekir Özgen,  Mustafa Emre,  Taşkıner Ketenci, Kamuran Elbeyoğlu,  Birdal Akar, A. Kadir Çüçen, Ali Osman Gündoğan, Ali Utku, Ahmet Sarı, H. Nur Erkızan,  Eyüp Erdoğan, H. Haluk Erdem.
 Adana Felsefe festivalinde şiir ve müzik dinletisi, kısa filmler-belgeseller de yer alacaktır.